TIGT EPDM instructies


Op deze pagina kunt u you-tube filmpjes bekijken waarin wordt uitgelegd hoe u EPDM dakfolie aanbrengt.
In verband met de snelheid waarmee de webpagina wordt geopend, zijn de films in klein formaat weergegeven. U kunt de films vergroten tot beeldvullend formaat. De film zijn gemaakt door Mawipex en door Firestone. 

Kwaliteit
EPDM heeft een levensduur van meer dan 50 jaar. Voorwaarde is dat u EPDM gebruikt van hoge kwaliteit, dat u lijm en andere materialen gebruikt van hoge kwaliteit en voorts dat de EPDM juist is aangebracht. Voor vragen kunt u contact opnemen met ons op nummer: 058-3030766

Afmetingen
Hou bij het bepalen van de oppervlakte rekening met de standaard breedtes van de EPDM.
Bij de berekening van de benodigde EPDM moet u ook rekening houden met opstaande dakranden.


Lijmen 
EPDM wordt gelijmd op een droge en schone ondergrond. De EPDM zelf hoeft niet schoongemaakt of voorbewerkt. Gebruik uitsluitend eersteklas EPDM lijm, zo bent u verzekerd van een blijvend goed resultaat.


Firestone Spraybond EPDM lijmenFirestone Spraybond EPDM lijm - drukvat

Hoeken
Een binnenhoek kan worden gemaakt zonder te knippen in de EPDM folie. Bij het vouwen van een EPDM buitenhoek is er geen folie genoeg om de hoek te maken. Dat kan worden opgelost door een zelfklevende EPDM buitenhoek (20cm) te gebruiken. Deze kunt u bestellen op onze pagina TIGT EPDM lijmen en kit.


EPDM binnenhoek gevouwenEPDM buitenhoek (met zelfklevende hoek)


Verbinding
Het kan voorkomen dat een las moet worden gemaakt waar twee stukken EPDM bijelkaar komen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een L-vormig dak. Deze las kan worden gemaakt met kit. Professionals maken de las meestal met een speciale Splice Tape. 

 
Firestone Splicetape verbinding

HWA en ontluchting
De instructie video voor het aanbrengen van de hemelwaterafvoer is opgenomen onder de pagina TIGT EPDM dakdoorvoer en ontluchting.

TIGT.nl is leidend in prijs en kwaliteit